Pohjanpirtti on vuonna 1937 valmistunut Karkkilan Seurojentalo, kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Karkkilan keskustassa. Kiinteistöllä on korjausvelkaa ja kunnostustöitä on lähdetty toteuttamaan EU Leader rahoituksen tuella kesällä 2020. Hanke on osa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa.

Hankkeella parannetaan Pohjanpirtin käytettävyyttä paikallisten yleisötapahtumien, juhlien ja muiden tilaisuuksien järjestämispaikkana, parantamalla tilojen yleiskuntoa, turvallisuutta ja toimivuutta. Näin Pohjanpirtti seurojentalo säilyy toimivana, alueen asukkaiden käytössä tulevinakin vuosikymmeninä.

Hanke on Leader Ykkösakseli ry:n paikallisen kehittämisstrategian mukainen ja täyttää yleishyödyllisille hankkeille asetetut pakolliset kriteerit. Hanke tukee strategian painopistettä ”Vahvistuva paikallisuus”. Hankkeen avulla kunnostetaan yhteistä tilaa alueen yhdistysten, yhteisöjen ja yksityisten henkilöiden käyttöön. ELY-keskus on tutkinut hankkeen lainmukaisuuden, eikä estettä hankkeen rahoittamiselle Leader-ryhmä Ykkösakseli ry:n esityksen mukaisesti ole olemassa.

Länsi-Uudenmaan museo on myös antanut lausunnon investoinnin sisällöstä.